КВ Пъвенство "Милара Контест"  

Организатор - Милара контест клуб

Условия :

Дата на провеждане: месец януари (21.01.2018 г.) Време на провеждане: от 16:00 до 19:59 LZT Вид работа: CW/SSB Честоти: 3510 – 3560 за CW , 3700 – 3775 за SSB Обмен: Предава се поредният номер на връзката + поредният номер, приет от предния кореспондент. Започва се с 001 000. Повторна връзка с даден кореспондент може да бъде направена на всеки 30 минути по веднъж на всеки вид работа като разликата във времето на двамата кореспонденти не трябва да е повече от 3 минути. Няма ограничения във времената за преминаване от CW на SSB и обратно. Категории: Клубни станции Лични станции Точки: по две точки за всяко QSO Всеки участник, заел призово място, участва в класацията за Шампион на България по КВ (класиралият се на първо място получава 80 т.) Логове: логовете се изпращат във формат Кабрило не по-късно от 7 дни след състезанието на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Класиране и награди: първенците в двете категории се награждават с плакети, а класиралите се на второ и трето място в двете категории - с дипломи. Закриването на състезанието и връчването на наградите ще се извърши по време на изложението „Хоби Радио”в Казанлък. Организаторът си запазва правото за промени в условията и във вида на наградите. Организатор на КВ първенството „Милара Контест” е Радио Клуб Милара – Пловдив (LZ1KFM / LZ5R). За повече информация и въпроси към LZ1YQ – 0896727252 или на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

КВ Първенство "Васил Левски"

Организатор - Болкан Контест Груп

Условия :

Условия  за провеждане на КВ първенство                            „Васил Левски - 2018

 

Състезанието се посвещава на 145-тата годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода Васил Левски.

 

Дата на провеждане: месец Февруари 10.02.2018 г.

 

Време на провеждане: от 15:00 до 18:59 LZT

 

Вид работа: CW/SSB

 

Честоти: 3510 – 3560 за CW , 3700 – 3775 за SSB

 

Обмен:
Предава се поредния номер на връзката + поредния номер, приет от предния кореспондент.
Започва се с 001 000.

Членовете на Сдружение Болкан контест груп и станции от региона на Карлово предават пореден номер и буквите WL.

Започва се с 001 WL.
Повторна връзка с даден кореспондент може да бъде направена на всеки 30 минути по веднъж на всеки вид работа като разликата във времето на двамата кореспонденти не трябва да е повече от 3 минути.

Няма ограничения във времената за преминаване от CW на SSB и обратно.

 

Категории:

  1. Клубни станциизадължително CW и SSB
  2. Лични станции микс CW и SSB
  3. Лични станции CW
  4. Лични станции SSB
  5. Членове на Сдружение Болкан контест груп и станции от региона на Карлово

 

Точки: По две точки за всяко QSO, за QSO с членове на Сдружение Болкан контест груп и станции от региона на Карлово се начисляват по 6 точки. За връзки между членове на Сдружение Болкан контест груп и станции от региона на Карлово не се начисляват точки.

 

Списък на членове на Сдружение Болкан контест груп и станции от региона на Карлово:

LZ1KCG, LZ1CNN, LZ1NK, LZ1YQ, LZ1WR, LZ1WX, LZ1ZF, LZ2UW, LZ2YO, LZ3FT,  LZ3ND, LZ4AE и LZ4UG

 

Допълнителна информация