HST

От 9-ти до 13-ти септември 2015г. в гр. Охрид, Македония се проведе 12-тото Световно първенство по скоростна телеграфия.

От 12 до 16 септември 2014 год. в гр. Бар, Черна Гора, се проведе поредния 8-и Шампионат по Скоростна Телеграфия на ИАРУ регион 1.
В шампионата взеха участие общо 83 състезатели от 14 държави, разделени в 9 категории по пол и възраст.

Европейска купа по скоростна телеграфия 'Алфред Цвенар 2014'
2 - 6 юли 2014 год., град Скерньевице, Полша

Домакините от Полша провеждат този турнир за трети път. От тази година той е посветен на Алфред Цвенар SP7HOR.
Алфред, или Фредек, както беше познат в средите на този спорт, беше типичният ентусиаст и двигател на телеграфията като спорт в Полша. Почина миналата година след тежко боледуване. Беше обичан и уважаван от всички, които го познаваха.

В турнира взеха участие 33 състезатели от Беларус, България, Полша. Русия и Румъния, както и съдии от Македония и Сърбия и наблюдатели от Италия.

Корекция: Първенството ще се проведе в неделя, 1-ви юни, тъй като в събота 31-и май е работен ден.

На последното заседание на УС беше взето решение на 31 май в офиса на БФРЛ да се проведе държавно първенство по радиотелеграфия.
Поради някои технически ограничения състезанието ще се проведе по програма както миналогодишното балканско първенство, т.е. без дисциплината приемане. Състезателните дисциплини са 3 - предаване, RUFZ и MorseRunner. Моля желаещите да заявят своето участие при секретаря на федерацията Здравка Бучкова LZ1ZQ (тел. 0894 292211) или при мен (тел.0888 889493).

В периода 13-15 юни в гр. Пятра Нямц (Piatra Neamt), Румъния, ще се проведе второто Балканско първенство по радиотелеграфия. За съжаление до момента все още нямаме официална покана от домакините, но от организатора знам че таксата за участие ще бъде 70 евро. Ако има желаещи да се запишат за участие (на собствена сметка), да ми се обадят. За информация Пятра Нямц, който е много красив град в Карпатите, се намира на около 400км от Русе. Поради това, че засега не са получени целеви средства от държавната субсидия, БФРЛ не може да финансира участниците, с изключение вероятно на тези от детските категории.

Иван Иванов, LZ1PJ

Завърши поредният световен шампионат по радиотелеграфия. След много труд и безсънни нощи за организаторите, можахме и да отдъхнем ден-два.

Допълнителна информация