По покана на Турската федерация на радиолюбителите TRAC, група от Българската Федерация на Радиолюбителите присъства на 14-тата традиционна среща на радиолюбители от цяла Турция  в парк за пикник "Ататюрк" край град Текирдаг с участието на около 130 души. 

С помощта на Нихат TA1ABC и Неджим TA2ANZ - в ролята на преводачи, срещата се проведе при добра обстановка. Част от радиолюбителите на TRAC бяха направили импровизиран базар за радиолюбителска техника.

По искане на TRAC групата от България направи демонстрирация по радиозасичанене с маломощни предаватели на 3,5МHz и приемници за радиозасичане, както и разяснения относно правилата за участие в ARDF състезанията, възрастови групи и разновидности на състезанията. 

Предварително радиолюбителите от Турция имаха информация за дейноста и постиженията на БФРЛ и секциите по ARDF и HST в различни международни сътезания, провежданите Европейски и Световни първенства през годините до сега в България и предстоящи мероприятия на IARU.

На срещата в Текирдаг бяха направени заявки за участие на изложението в Казънлък и бе изявено желание за обучение и популяризирането на радиозасичането в Турция.

С благодарност към групата от България бе подарен плакет от TRAC, в частност от Текирдаг.

Благодарност за гостоприемството бе изказано от Христо Димитров LZ1XA и Стоян Топалов -LZ1STQ.

Информация за събитието и снимки на линковете:

http://www.trac.org.tr/haberler/79-ym1ky-tekirdag-field-day-etkinligi-yapildi.html

http://lz1kam.snimka.bg/other/bfra-trac-14-srechta-tekirdag-ardf-bg-1-6-2014.821320

Допълнителна информация