YOTA 2016 Австрия

Преди няколко години преживях едно от най- големите си приключения, което ми позволи не само да навляза в необятния свят на радиолюбителство ,но и да създам контакти за цял живот.
Когато през пролетта на 2016 кандидатствах да замина в Австрия дори не подозирах какво ще се случва на този лагер. Едва ли мога да изброя поименно всички презентации , които бяха показани, но със сигурност мога да кажа какво направихме – Raspberry Pi 3, няколко антени и много връзки на станцията. Българският отбор тогава беше представен от Гергана Русева LZ1ZYL (тийм лидер), Десислава Латинова LZ1DRI (зам. отговорник), Веселина Топалова и Кирил Венев. Разбира се , освен работата ни в уъркшоповете, имахме и много свободно време. Всички участници , които бяха от над 30 страни, имаха възможността да се насладят на курортното градче Ваграйн, на замъка Hohewerfen. Интересно място се оказа и ледената пещера Eisreisenwelt, където първоначално бяха замислили FM-VHF контест, но поради ниските температури вътре, не успя да се състои, но пък SOTA на връх Grießenkareck се проведе успешно.
Истината е , че това събитие беше изключително вдъхновяващо за мен и Кирил, които до тогава не бяхме се докосвали до станцията. След връщането ни в България и двамата положихме радиолюбителски изпит и взехме инициалите си. Аз – LZ1VST, а той – LZ1WIN. Win като победа, както той ми сподели по-късно, защото и двамата някак си се чувствахме победители.
Иска ми се да ,макар и сега , след 3 години, да благодаря на организаторите за чудесната обстановка и  на всички участници , с някои от които още поддържаме връзка. Спомените завинаги ще си останат , а снимките ще ги насищат с цветове!
Веси Топалова LZ1VST
 

Tags: